
انواع مکمل های غذایی
مقدمه
آن دسته از مواد مغذی که نیازهای تغذیه ای بدن را تامین کرده و جلوی بروز بیماری های مزمن را می گیرند، مکمل های غذایی نامیده می شوند. مواد معدنی، ویتامین ها، پروتئین ها، اسیدهای چرب، آمینواسیدها، گیاهان دارویی، آنزیم ها، ترکیبات گیاهی، کربوهیدرات ها و.. مکمل های غذایی هستند که هر یک از آنها، کاربردها و ترکیبات مختلفی دارند. انواع مختلف مکمل های غذایی به صورت کپسول، قرص، بسته های فشرده، پودر، شیشه قطره چکان و نوشیدنی وجود دارد که افراد می توانند از آنها استفاده کنند. در میان این مکمل ها، ویتامین E و D، کلسیم، آهن، اکیناسه، سیر، پروبیوتیک ها، روغن ماهی و گلوکوزامین از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
مصرف مکمل های غذایی بهتر است با مشورت کارشناسان تغذیه انجام شود.
چنانچه مایل به مصرف مکمل های غذایی هستید، می توانید با کارشناسان کلینیک ایمن دایت تماس بگیرید. این مجموعه که با هدف ترویج تغذیه سالم و ارائه خدمات به تمامی گروه های هدف تشکیل شده است، بیش از 1000 مورد مشاوره حضوری و آنلاین موفق را در کارنامه خود دارد. کلیه اعضای تیم تخصصی ایمن دایت، دارای نظام پزشکی بوده و زیر نظر وزارت بهداشت هستند. در ادامه این مقاله، قصد داریم انواع مکمل های غذایی را معرفی کرده و توضیحات مختصری را درباره هر یک از آنها ارائه دهیم.
انواع مکمل غذایی
انواع مختلف مکمل های غذایی
- مواد معدنی و ویتامین ها: این دسته از مکمل های غذایی، بیشترین استفاده را در بین مردم دارد. در این میان، ویتامین D، کلسیم، ویتامین B، مولتی ویتامین ها، ویتامین C و B کمپلکس از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
- مکمل های خاص: اسیدهای چرب امگا3 که در روغن ماهی موجود است، بیشترین سهم را در این دسته از مکمل های غذایی دارد. مکمل های خاص برای کاهش فشار خون و درمان بیماریهایی مثل آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر مکمل های خاص می توان به پروبیوتیک ها، فیبرها، کندرویتین، گلوکوزامین و کوآنزیم Q10 اشاره کرد.
- داروها و گیاهان دارویی: از مهم ترین مکمل های غذایی که در دسته داروها و گیاهان دارویی قرار می گیرند، می توان به چای سبز، کرنبری، اکیناسه، سیر و جینسینگ اشاره کرد.
- مکمل های ورزشی: این گروه از مکمل های غذایی بیشتر مورد استفاده افرادی قرار می گیرد که تمایل به کاهش یا افزایش وزن خود دارند. ژل ها و نوشیدنی های انرژی زا، قهوه سبز، تمبر هندی، مکمل های پروتئینی و نوشیدنی هایی که حجم آب موجود در بدن را بیشتر میکنند، از پر استفاده ترین مکمل های ورزشی به شمار می روند.
مشخصات انواع مکمل غذایی
مهم ترین مشخصات مکمل های غذایی
- برچسب: روی تمام مکمل های غذایی برچسب هایی وجود دارد که اطلاعاتی مانند ترکیبات، مقدار مواد تشکیل دهنده، میزان مصرف در هر وعده و.. روی آن درج شده است.
- تاثیرگذاری: مسئله حائز اهمیت که اثربخشی مکمل های غذایی را بیشتر میکند، داشتن یک رژیم غذایی متنوع است. تحقیقات نشان دهنده این است که مصرف بعضی مکمل ها در حفظ سلامت عمومی بدن یا کنترل عوارض برخی بیماری ها موثر است. مثلا مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین D، تراکم استخوان ها را حفظ کرده و جلوی از دست رفتن سلول های استخوانی را می گیرد. مصرف اسیدفولیک، از مبتلا شدن جنین به بعضی نقص های مادرزادی جلوگیری می کند و مصرف اسیدهای چرب امگا3 که از روغن ماهی گرفته می شود، وضعیت بیماران قلبی را بهبود می بخشد.
- کیفیت: به دلیل پیچیده بودن مکمل های غذایی، باید هنگام خرید آنها بسیار دقت کنید. مسائلی از جمله مصرف بیشتر از مقدار توصیه شده، افزودن مواد اشتباه به آنها، احتمال آلوده بودن مواد و.. باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. دارا بودن تاییدیه، نشان دهنده رعایت شدن استانداردهای لازم است.