
رژیم فشار خون و بیماری های قلبی
دو نوع کبد چرب وجود دارد. کبد چرب الکلی و غیر الکلی. نزدیک به یک سوم مردم آمریکا کبد چرب دارند و یکی از عواملی است که منجر به نارسایی کبدی میشود. در کشور ما نیز طی سالهای اخیر به دلیل سبک زندگی غلط این بیماری بسیار شیوع پیدا کرده است.
بیماری های کبدچرب و غیر الکلی اغلب در افراد چاق و یا کم تحرک و کسانی که رژیم غذایی متشکل از غذاهای فرآوری شده و آماده مصرف میکنند، تشخیص داده میشود. یکی از روشهای مهم درمان بیماری کبد چرب، صرفنظر از نوع آن، رژیم غذایی مناسب است.
بیماری کبد چرب همانطور که از نام آن پیداست به این معنی است که چربی بیش از حد در کبد تجمع کرده است. در بدن فرد سالم، کبد به حذف سموم کمک میکند و پروتئین گوارشی صفرا را تولید میکند. بیماری کبد چرب به کبد آسیب میرساند و مانع از کار کردن آن میشود.
به طور کلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل:
- میوه و سبزی به مقدار زیاد
- گیاهان دارای فیبر زیاد مانند حبوبات و غلات کامل
- کاهش قند، نمک، چربی ترانس، کربوهیدراتهای تصفیه شده و چربی اشباع
- حذف الکل
رژیم غذایی کم چربی و کاهش کالری میتواند به کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب، کمک کند. در حالت ایدهآل اگر شما اضافه وزن دارید، برای کاهش حداقل ۱۰ درصد از وزن خود هدفگذاری کنید.
غذاها و نوشیدنی های مفید برای کبد چرب
قهوه برای کاهش آنزیمهای غیرطبیعی کبد چرب
مطالعات نشان داده است که مصرف کنندگان قهوه دارای بیماری کبد چرب نسبت به افرادی که این نوشیدنی کافئیندار را مصرف نمیکنند آسیب کمتری میبینند.
سبزیجات سبز رنگ برای جلوگیری از افزایش چربی
آزمایشات نشان داده است که بروکلی برای جلوگیری از تجمع چربی در کبد موشها کمک میکند. خوردن سبزی بیشتر مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم فندقی میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند. دستورالعمل بنیاد کبد کانادا برای چیپس گیاهی را امتحان کنید، که به شما امکان میدهد بدون از بین بردن عطر و طعم، کالری را کاهش دهید.