
رژیم کتوژنیک و فستینگ
مقدمه
این روزها استفاده از رژیم های غذایی برای کاهش وزن و تناسب اندام رواج زیادی دارد. در این مقاله، قصد داریم دو مورد از جدیدترین و محبوب ترین رژیم های غذایی را معرفی کرده و نحوه کاهش وزن در هر کدام را بررسی کنیم. نکته ای که باید در مورد رژیم های غذایی مد نظر داشته باشید، این است که قبل از شروع رژیم، با کارشناسان تغذیه مشورت کنید.
چنانچه پس از مطالعه این مقاله در مورد رژیم کتوژنیک یا فستینگ سوالی داشتید، می توانید با کارشناسان تغذیه کلینیک ایمن دایت تماس بگیرید. مرکز ایمن دایت یک کلینیک تخصصی در زمینه مشاوره حضوری و آنلاین موفق است با هدف ترویج تغذیه سالم و ارائه خدمات به تمام گروه های هدف تشکیل شده است و همواره بهترین متدها را برای سلامتی پیاده میکند. کلیه اعضای تیم تخصصی ایمن دایت دارای نظام پزشکی و زیر نظر وزارت بهداشت هستند.
رژیم کتوژنیک
رژیم کتوژنیک چیست؟
رژیم کتوژنیک نوعی برنامه غذایی است که برای کاهش وزن سریع مورد استفاده قرار می گیرد و تابحال افراد شناخته شده زیادی با کمک این رژیم به وزن دلخواه خود رسیده اند. در این رژیم غذایی، به جای کربوهیدرات از چربی به عنوان منبع سوخت و ساز بدن استفاده می شود. مصرف چربی های اشباع نشده و سالم، کتوزیس نامیده می شود. در رژیم کتوژنیک، مقدار چربی های اضافی که در بدن انباشته شده است، سوزانده شده و فرد احساس گرسنگی نمی کند.
کالری مورد نیاز فرد در این رژیم غذایی، از چربی ها و پروتئین به دست آمده و منابع کربوهیدراتی از جمله نوشابه، شکر، نان سفید و شیرینی ها که هضم آنها راحت تر است، حذف می شوند. کاهش وزن در رژیم کتوژنیک زمانی اتفاق می افتد که بدن به جای فرآورده های قندی از ذخایر چربی به عنوان سوخت استفاده می کند. مقدار مصرف کربوهیدرات در این رژیم، کمتر از 50 گرم کربوهیدرات در طول روز است.
انواع مختلف رژیم کتوژنیک از جمله رژیم استاندارد، رژیم دوره ای، رژیم با پروتئین بالا و رژیم هدفمند وجود دارد. از مهم ترین فواید رژیم کتوژنیک می توان به مقاوم تر کردن بدن در برابر سرطان، درمان آکنه، کنترل دیابت، درمان اختلالات سیستم عصبی و سندرم تخمدان پلی کیستیک اشاره کرد. این رژیم به افرادی توصیه می شود که دارای اضافه وزن یا دیابت بوده و یا قصد کاهش وزن یا بهبود متابولیسم بدن خود را دارند.
رژیم فستینگ
رژیم فستینگ چیست؟
رژیم فستینگ (Fasting) که با نام رژیم روزه داری هم شناخته می شود، دارای دو دوره روزه داری و غذاخوردن است و چنانچه به صورت اصولی و درست گذرانده شود، باعث افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن خواهد شد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، این رژیم غذایی می تواند برای کنترل کردن وزن و جلوگیری از ابتلا به بعضی بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد. رژیم فستینگ که می تواند به صورت های مختلف انجام شود، بین 250 الی 750 گرم کاهش وزن در طول هفته به همراه خواهد داشت.
خانم ها باید در رژیم فستینگ روزانه 500 کالری مصرف کنند. مقدار کالری دریافتی روزانه آقایان، 600 واحد است. البته این مقدار می تواند با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی مانند سن و میزان فعالیت هر شخص، تا 3 یا 4 برابر بیشتر شود. این رژیم غذایی حاوی دو وعده غذایی کوچک و چند میان وعده متشکل از پروتئین، سبزیجات و میوه ها می باشد. امکان مصرف نوشیدنی های فاقد کالری مثل چای یا قهوه یا انواع دمنوش در رژیم فستینگ وجود دارد. از جمله مزایای استفاده از رژیم فستینگ، می توان به تاثیر مثبت آن بر باکتری های مفید روده و بیشتر شدن هورمون آدیپونکتین اشاره کرد. این رژیم غذایی در کنترل برخی بیماری ها مانند فشار خون یا کلسترول بالا هم موثر است.
شعبه بندرعباس :(دایت تراپیست سیف الله میرزاده)
نشانی
بندرعباس خیابان شهید کازرونی، رو به رو مجتمع پاسارگاد، کوچه رحیل 2، جنب آزمایشگاه بنی هاشمی، ساختمان پزشکان نیکان، طبقه سوم
شعبه میناب(دایت تراپیست امیر محمد زیبایی، دایت تراپیست زهرا یزدان پناه)
نشانی
میناب، میدان استقلال (ظهیری)، جنب رستوران آوین، مرکز پوست، مو و لاغری آنامیس