تغذیه در اختلال نقص توجه

تغذیه در اختلال نقص توجه

تغذیه در اختلال نقص توجه

 

اختلال نقص توجه چیست؟

اختلال نقص توجه (ADHD) یک اختلال رفتاری است که افراد مبتلا به آن دارای مشکلات در توجه، تمرکز و کنترل عملکردهای اجرایی هستند. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است دشواری در تمرکز بر وظایف، فراموشی، بی‌انگیزگی، بی‌قراری و عدم توانایی در مدیریت زمان داشته باشند. این اختلال معمولا در کودکان و نوجوانان تشخیص داده می‌شود، اما ممکن است در بزرگسالان نیز وجود داشته باشد. درمان اختلال نقص توجه معمولا شامل مشاوره روان‌شناختی، مداخله آموزشی و در برخی موارد داروهای تجویزی است. علاوه بر این موارد، سبک زندگی و تغذیه نیز می تواند در درمان و کنترل این بیماری موثر باشد. ما در این مقاله به بررسی نقش تغذیه در کنترل این بیماری می پردازیم. با ما همراه باشید. 

 

 

نقش رژیم غذایی در اختلال نقص توجه

تحقیقات نشان داده اند که رژیم غذایی در اختلال نقص توجه می تواند نقش مهمی در درمان و کنترل این بیماری داشته باشد. برخی از غذاها می تواند به بهبود شرایط بیمار کمک کند. در عوض ممکن است مصرف برخی مواد غذایی موجب تشدید علائم بیماری گردد. در ادامه به بررسی هر یک از این دو مورد می پردازیم. برخی از مواد مغذی که به ویژه برای افراد مبتلا به ADHD مفید هستند عبارتند از:

•    پروتئین: پروتئین برای عملکرد سالم مغز ضروری است و می تواند به بهبود تمرکز و توجه کمک کند. منابع خوب پروتئین عبارتند از گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا و آجیل.

•    اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 یکی از موادی هستند که برای رشد و تکامل مغز لازم و ضروری می¬باشند. این اسید چرب می تواند به بهبود علائم ADHD مانند بی توجهی و بیش فعالی کمک کند. منابع خوب اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و ماهی تن، گردو و دانه کتان.

•    روی: روی ممکن است در حفظ و بهبود حافظه نقش داشته باشد. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که روی می‌تواند در بهبود عملکرد حافظه و توانایی یادگیری موثر باشد. منابع خوب روی عبارتند از گوشت، مرغ، تخم مرغ و حبوبات.

•    آهن: آهن از دیگر مکمل هایی است که برای گردش خون و اکسیژن رسانی به مغز ضروری است. وجود آهن کافی در بدن گردش خون و اکسیژن رسانی به بافت های مختلف از جمله مغز را بهبود می بخشد و به کاهش علائم این بیماری مانند عدم  تمرکز و توجه، کمک می کند. منابع خوب آهن عبارتند از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، سبزیجات برگ سبز، حبوبات و غلات غنی شده با آهن.

•    منیزیم: منیزیم یک ماده معدنی مهم است که نقش مهمی در عملکرد مغز دارد. منیزیم یک یون مهم در سلول‌های عصبی است و در انتقال اعصاب و فعالیت عصبی نقش دارد. وجود کافی منیزیم می تواند فعالیت های عصبی را بهبود ببخشد. از منابع منیزیم می توان به حبوبات و سبزیجات برگ سبز اشاره کرد. 

هر چند که رژیم غذایی در اختلال نقص توجه می‌تواند نقش مهمی داشته باشد، اما باید توجه داشت که این راهکارها به تنهایی کافی نیستند و درمان کامل این اختلال نیازمند یک برنامه درمانی گسترده‌تر است که شامل مشاوره روان‌شناختی، توانبخشی و در برخی موارد داروهای تجویزی می‌شود.

چه غذاهایی برای بیمار مبتلا به ADHD منع مصرف دارند؟

افراد مبتلا به اختلال نقص توجه علاوه بر مصرف مواد مغذی ذکر شده، باید از مصرف برخی از مواد غذایی نیز پرهیز کنند. در ادامه به برخی از مواد غذایی که ممکن است موجب تشدید علائم این بیماری شود، اشاره شده است. برخی از غذاها و نوشیدنی هایی که می توانند علائم ADHD را بدتر کنند عبارتند از:

•    قند و شیرینی: قند می تواند سطح قند خون را بالا ببرد و باعث افزایش بیش فعالی شود.

•    کافئین: کافئین می تواند باعث تحریک و بی قراری شود.

•    الکل: الکل می تواند علائم ADHD را بدتر کند.

•    نوشیدنی های گازدار: نوشیدنی های گازدار حاوی قند و کافئین هستند که می توانند علائم ADHD را تشدید کنند.

 

تغذیه در بیماری اختلال نقص توجه

 

با توجه به نقش رژیم غذایی در اختلال نقص توجه، اگر شما یا فرزندتان مبتلا به ADHD هستید، توصیه های کارشناس تغذیه در مورد رژیم غذایی مناسب، برای کنترل این بیماری بسیار مهم و حائز اهمیت است. کارشناس تغذیه می تواند به شما کمک کند تا یک رژیم غذایی متعادل و سالم ایجاد کنید که به بهبود علائم ADHD کمک می¬کند. امیر محمد زیبایی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در شهر میناب، یکی از بهترین دایت تراپیست ها در این زمینه هستند. شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک و یا سایت سیف دایت (Safediet) برای دریافت نوبت از این دایت تراپیست اقدام فرمایید. 

 

نظرات

هیچ موردی یافت نشد

نظر خود را بنویسید

شما می توانید دیدگاه خود را در این بخش با ما در میان بگذارید.

تماس و مشاوره رایگان : 09351883589
footer footer