
اصول کاهش وزن
وقتی نوبت به رژیم لاغری میرسد، جزئیات اهمیت چندانی ندارند. این اصول است که اهمیت دارند. همهی متخصصین تغذیهی خبره موافق هستند که برخی از اصول اساسی کاهش وزن سالم وجود دارند که برای همهی مردم اعمال میشوند و هیچ کس بدون رعایت این اصول، آگاهانه یا ناخودآگاه، به کاهش وزن دائمی و سلامت مطلوب دست نمییابد.
هیچکس نمیتواند ادعا کند که “تنها راه درست” برای غذا خوردن به منظور حفظ سلامتی و لاغری، فلان رژیم غذایی است یا دیگری. بنابراین شما باید از اصول اولیهی رژیم لاغری آگاه باشید. این کار به شما کمک میکند تا از آن گروه از برنامههای غذایی که مناسب شما نیستند اجتناب کنید و برنامه خاصی را انتخاب کنید که برای شما بهترین است.
به قول آرتور آگاتستون: افرادی که اصول را درک میکنند، در درازمدت خوب عمل میکنند.
تعادل اولین اصل در رژیم لاغری
منتقدان رژیمهای غذایی رایج، اغلب ادعا میکنند که چنین رژیمهایی با ممنوع کردن برخی غذاها و حتی گروههای غذایی کامل، خوردن “نامتعادل” را تشویق میکنند. نمونهای که آنها تقریباً همیشه به آن اشاره میکنند رژیم بدنام سوپ کلم است. البته که این مثال بسیار افراطی است! آنچه منتقدان نادیده میگیرند این واقعیت است که رژیم غذایی متوسط خانوادههای ایرانی واقعا نامتعادل است: غذاهای حیوانی، غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، و شیرینیها و میوهها، سبزیجات و غلات کامل. به سختی میتوان یک رژیم غذایی محبوب پیدا کرد که رژیم گیرندگان را به مصرف انواع غذاهای گیاهی تازه و طبیعی تشویق نکند و در نتیجه، از یک رژیم غذایی کاملاً متعادلتر حمایت نکند.
برای درک بهتر موضوع، جیمز لاوال، یک داروساز و پزشک طبیعی امریکایی توضیح میدهد که چگونه عدم تعادل مواد مغذی در انواع مختلف غذاها میتواند منجر به افزایش وزن شود و برعکس، چگونه بهبود تعادل مواد مغذی میتواند رژیم لاغری را تسهیل کند. برای مثال، کم کاری غده تیروئید یکی از دلایل رایج متابولیسم کُند و در نتیجه افزایش وزن است. یکی از عواملی که میتواند عملکرد تیروئید را کاهش دهد، سطوح بالای هورمونهای استرس آدرنال مانند کورتیزول است و همانطور که لاوال اشاره میکند، “خوردن قند زیاد باعث ترشح هورمونهای آدرنال میشود.” رژیم غذایی متوسط یک فرد ایرانی شامل مقادیر زیادی قند و شکر است. رژیم غذایی ایدهآل قطعا اینطور نیست!